| svbart Начинающий
2 сентября 2010 15:34 [q] До второго раздела Речи Посполитой большая часть Украины принадлежала Польше. Оттуда могут быть и поляки и полонизированные украинцы.[/q]
Согласна.Что и хочу выяснить поляки они или нет. [q] В той ссылке переводить ничего не надо Упоминание фамилии Баладыньски в связи с гербом Гжымала.[/q]
Я имела в виду первую ссылку. Нашла я уже перевод. Там действительно интерессные факты о моем прапрадеде. Geo Z спасибо Вам за помощь Околиці сучасного Довбиша заселялися вихідцями з центральних районів Польщі з початку ХІХ століття (передусім це були представники збіднілої шляхти). Основою ж сьогоднішнього селища стали розкидані на відстані 1 — 2 км хутори, штучно звезені докупи тракторами у ХХ ст.. Рік заснування селище прийнято вважати 1569 р. (згідно облікової картки ВРУ). На 1911 рік у Довбиші було 156 дворів, з них 154 польські, два українські. У 1925 році Довбиш став місцем здійснення експерименту — з довколишніх польських сіл засновано перший у СРСР Польський національний район. Поміж сільрад району 30 було польських, дві українські й одна німецька. У 1927 році Довбиш був перейменований в Мархлевськ (на честь польського комуніста Ю. Мархлевського) і став центром Мархлевского польського національного району, де більшість населення складали поляки. |