| AlaBkСоздайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения AlaBk (2)Тема: Списки "Землевладельцы Минской губернии. 1900-1917" 18.05.2022, 21:04
Wladzislaw написал:[q] Alabk napisał:
[q] można znaleźć inne informacje o innych Muraszkach Romualdowiczach lub Romualdzie Muraszko, synu Ignacego? [/cytat]
Muraszki ze świtem. powiatu Rzeczyckiego (WKL), pozniej Bobrujskiego (Imp. Rossyjski), pochdza z bialoruskiej rodziny szlacheckiej, ktorej przodek polkownik kozacki zostal nobilitowany w r. 1659.[/q]
Dziękuję za wskazówki. Chodzi o Denisa Muraszkę i jego syna Andrzeja - to wiem. Niewiele wiem o losach dzieci Romualda. Będę pisać na forum. Jeszcze raz dziękuję.
|
Тема: Списки "Землевладельцы Минской губернии. 1900-1917" 17.05.2022, 21:40
calendula-5 написал:[q] Wykazy „Ziemscy obwodu mińskiego. 1900-1917”[/q]
Dzień dobry wszystkim, dopiero tu trafiłam i od razu w wykazie W wykazie „Ziemscy obwodu mińskiego. 1900-1917” na skanie https://forum.vgd.ru/file.php?fid=729828&key=391333957 znalazłam swojego prapradziadka i jego trzech braci: Мурашко Фаддей Ромуальдович, Мурашко Игнатий Ромуальдович, Мурашко Станиcлав Ромуальдович¸ Мурашко Франc Ромуальдович
Czy w tych miejscowościach (Plesowce, Buda, Popowiec - na majątku Popowce i część majątku Pielisowska Buda należących do Muraszków nałożony był sekwestr) mieszkali w podanych latach (1900-1917?) czy wcześniej (jak podano w przypisach)? Co oznaczają liczby w tabelach obok nazwisk? Czy w tej książce są same tabele, czy też można znaleźć inne informacje o innych Muraszkach Romualdowiczach lub Romualdzie Muraszko, synu Ignacego? Dziękuję i pozdrawiam
|
|
|