Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо

Генеалогический форум ВГД

На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!

AlaBk
Отзывы
Друзья
В друзьях
Древа
GEDCOM

AlaBk

Создайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные

Сообщения AlaBk (2)

Тема: Списки "Землевладельцы Минской губернии. 1900-1917"
18.05.2022, 21:04

Wladzislaw написал:
[q]

Alabk napisał:
[q]

można znaleźć inne informacje o innych Muraszkach Romualdowiczach lub Romualdzie Muraszko, synu Ignacego?
[/cytat]

Muraszki ze świtem. powiatu Rzeczyckiego (WKL), pozniej Bobrujskiego (Imp. Rossyjski), pochdza z bialoruskiej rodziny szlacheckiej, ktorej przodek polkownik kozacki zostal nobilitowany w r. 1659.
[/q]

Dziękuję za wskazówki. Chodzi o Denisa Muraszkę i jego syna Andrzeja - to wiem. Niewiele wiem o losach dzieci Romualda. Będę pisać na forum. Jeszcze raz dziękuję.

Тема: Списки "Землевладельцы Минской губернии. 1900-1917"
17.05.2022, 21:40

calendula-5 написал:
[q]
Wykazy „Ziemscy obwodu mińskiego. 1900-1917”
[/q]

Dzień dobry wszystkim, dopiero tu trafiłam i od razu w wykazie W wykazie „Ziemscy obwodu mińskiego. 1900-1917” na skanie https://forum.vgd.ru/file.php?fid=729828&key=391333957 znalazłam swojego prapradziadka i jego trzech braci:
Мурашко Фаддей Ромуальдович, Мурашко Игнатий Ромуальдович, Мурашко Станиcлав Ромуальдович¸ Мурашко Франc Ромуальдович

Czy w tych miejscowościach (Plesowce, Buda, Popowiec - na majątku Popowce i część majątku Pielisowska Buda należących do Muraszków nałożony był sekwestr) mieszkali w podanych latach (1900-1917?) czy wcześniej (jak podano w przypisach)?
Co oznaczają liczby w tabelach obok nazwisk?
Czy w tej książce są same tabele, czy też można znaleźć inne informacje o innych Muraszkach Romualdowiczach lub Romualdzie Muraszko, synu Ignacego?
Dziękuję i pozdrawiam