Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо

Генеалогический форум ВГД

На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!

woook, Bielsko - Biala
Отзывы
Друзья
В друзьях
Древа
GEDCOM

woook

Создайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные

Сообщения woook (4)

Тема: Forum po polsku
15.09.2009, 13:50

Сześć !
nie ma powodu, aby nie ufać starożytnych dokumentów...w przeciwnym razie byłby napisany , przybyły z Litwy ... Co byłoby łatwiejsze ...
nazwisko Lermontow zbyt jest "czysto -rosyjskim", ale nazwisko Lermont nie jest "czysto -rosyjskim" ...W dawnych polskich kronikach można znaleźć nazwy Kropotka i Kłopotowski...

7.09.2009, 20:18

Dziekuje bardzo "Stan_is_love"! Ciekawe informacje ...
trochę ja już wiem ...

7.09.2009, 19:59

apss

Też tak sądzę, ale w archiwach znaleźć to:

6.09.2009, 15:30

Witamy, Panowie!
Moja rodzina ma swój początek w polsko-czeskiej rodziny Rawicz , których gałęzie znajdują się w Rosji ...
Wiemy, że mój przodek Jurij Kropotovsky przyjechał do Moskowyi w 15-16vv , od którego wywodzi się Kropotovy urodził się w Rosji.
Byłbym bardzo wdzięczny wszystkim, którzy mogą pomóc w poszukiwaniu informacji na moich przodków w Polsze-Rosji