| Joanna Iwona Joanna Iwona Создайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения Joanna Iwona (16)Тема: Forum po polsku 20.12.2009, 10:17
Witam... po smierci mojej babci znalazlam takie oto zdjecie.., domniemywam, ze byc moze jest tu ktos z moich przodkow...czy ktos moglby wiecej mi powiedziec od tego, ze jest to wojsko carskie... dziekuje
 |
Тема: Forum po polsku 3.09.2009, 8:01
apss... np. gdyby przy Jozefie Glowackim (w rejestrze szkod wojennych) byіo nazwisko ojca - Ludwik Glowacki to wiadomo by bylo, ze to jest ta osoba, ktora szukamy, bo wtedy zbieznosc nazwisk bylaby w skali 1: 1000; z takich niby niewaznych dokumentow mozna duzo sie dowiedziec, miedzy innymi imie ojca , imie zony , imiona dzieci a nawet adres zamieszkania (co potem sie przydaje do dalszych poszukiwan); pisze dlatego, bo widzialam taki akt na wlasne oczy... dzieki wlasnie takmi wyrywkom ja znalazlam duzo informacji o swoich przodkach, bo w moim przypadku nawet imion niektorych nie znalam; Niestety od czegos trzeba zaczac...a to ze jest platne ? - 20 PLN to jest bardzo malo w porownaniu np. ze stawkami obowiazujacymi na Bialorusi...
|
Тема: Forum po polsku 2.09.2009, 19:55
apss...widze, ze jestes z Polski wiec napisze po polsku , zeby nie bylo nieporozumien. Chodzilo mi oto, ze w Archiwum Panstwowym w Poznaniu jest jeden z Glowackich czyli Glowacki Ludwik i podalam numer sygnatury akt akt 53/1226/0/581 numer sprawy 11954. - dotyczy to kwestionariusza rejestracji szkod wojennych z 1945 roku. Trudno powiedziec czy jest to ten sam poszukiwany Glowacki czy nie ? zaleїy od tego ile lat zyl ? a byc moze to tylko zbieznosc nazwisk ? w tym samym archiwum jest teї i Jozef Glowacki : sygnatura akt: 53/918/0/3160 - Repertoria wydanych orzeczeс odszkodowawczych; 1945-1950; Glowacki Jozef - pod numerem sprawy : 24-2304. Zazwyczaj przy nazwisku w tym wypadku Jozefa Glowackiego powinny znajdowac sie imiona rodzicow a przynajmniej ojca. Majac te dane koszt poszukiwan w archiwum w Panstwowym w Poznaniu wynosilby orientacyjnie 20 PLN bo tyle kosztuje godzina poszukiwan w kaїdym archiwum w Polsce. Bylabym Ci bardzo wdzieczna za przetlumaczenie tego na jezyk rosyjski - niestety ciezko mi jest bardzo pisac cyrylica. dziekuje
|
Тема: Поиск в польских архивах 2.09.2009, 7:35
Archiwum PaЁЅstwowe w Poznaniu ul. 23 Lutego 41/43, skr.poczt.546 60-967 PoznaЁЅ tel: (61) 852-46-01 do 03 fax: 851-73-10 email: archiwum@poznan.ap.gov.pl www.poznan.ap.gov.pl
какой то один Gowacki Ludwik ect в архив в Poznan: Gowacki Ludwik sygnatura akt 53/1226/0/581 numer sprawy 11954
|
Тема: Поиск родственников в Польше 1.09.2009, 17:50
Олег, я Тебе напишу все инфо по маилю. Нада писать в архив в Лодь. Понимаеш польские буквы ? осень тяжело мне писать в русском языке ?
|
Тема: Поиск родственников в Польше 30.08.2009, 21:41
в архив в ЛОДИ такие фамилья: Przygodzki Jozef Przygodzki Leon Przygodzki Marian Przygodzki Aleksander Przygodzki Wiktor думаю, что можна проверит или Твои родственники...
|
Тема: Поиск в польских архивах 30.08.2009, 9:08
В ' baza.sezam ' находятса инфо ис всех архнв в Полъше, думаю что нада писать в архив в Торунь...
|
Тема: Forum po polsku 29.08.2009, 22:59
Witam... bardzo sie ciesze z tego rozdzialu; posiadam zdjecie z lat 1914 - 1918 zolnierzy z Armii Carskiej (niedawno znalezione), gdzie moglabym je tu na foum wkleic, by sie spytac o jakiekolwiek info na temat : jacy to zolnierze ? czy istnieje spis Polakow w Armii Carskiej ? dziekuje ...
|
Тема: Яроцкие 28.12.2008, 14:09
ИЩУ ИНФO O : ЯРОЦКИЙ ЮЛИAН - поляк из Белостокскoй обл, ym. b 1915 - b Иркутской области
|
|
|