| Pawro Alina Создайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения Pawro (9)Тема: Ищем предков и потомков в Польше 9.10.2023, 22:52
InnaGah написал:[q] Dzień dobry. Być może ktoś będzie w stanie pomóc. Poszukuję informacji o przodkach mojego dziadka, w tym informacji o nim samym. Według paszportu Gach Józef Nikołajewicz 06.02.1905, miejsce urodzenia we wsi Wolog, powiat brzozowy, obwód lwowski (wydaje się, że jest to obecnie terytorium Polski). Według bliskich został skazany na podstawie art. 59, odbył karę w Khablagu ITL, jego akta osobowe przekazano do miejsca aresztowania (obwód lwowski)[/q]
Деревня Волог в Бирчском районе, скорее всего, является нынешней деревней Wołodź (Володзь).
|
Тема: Ищем предков и потомков в Польше 6.10.2023, 22:58
>> Ответ на сообщение пользователя Margodvor от 2 октября 2023 17:31
Во всем воеводстве, куда сейчас входит Тройца, Уязд Опатовский, я нашлa только одну Викторию Залевскую, 1877 года рождения. Hе знаю, тот ли это человек, которого вы ищете. No 145.
 |
Тема: Книга "Выборгское римско-католическое кладбище в СПб." 4.06.2023, 18:05
palex написал:[q] Pawro написал:
[q] >> Ответ на сообщение пользователя Zadarnowski от 16 января 2009
Пожалуйста, проверьте имена Шкарстан, Шпогис, Пауров. С уважением, Alina
[/q]
Нет таких.[/q]
Большое спасибо за ваше время
|
Тема: Братские захоронения Кингисеппского района 19.02.2017, 0:55
Уважаемая Галина. На кладбище в Александровскoй Горке вероятно похоронили моего прадедушку Казимира Павро, который умер в 1928 году и его дочь Екатерину Павер. Оригинальная форма фамилии: Паур. Ли известно что-то об этих могилах? С уважением, Алина .
|
Тема: Forum po polsku 20.09.2016, 23:17
tego niestety nie wiem.. Mój tata urodził się w styczniu 1924, więc ślub był pewnie około 1922-1923.
|
Тема: Forum po polsku 20.09.2016, 22:23
Oj dziękuję bardzo! Felicja Pawro (w listach siostra pisała do niej "Policzka") imiona rodziców Kazimir i Ksawera , data urodzenia 28 grudnia 1894. Petersburg. Babcia wyszła za mąż w Petersburgu za mojego dziadka Józefa Orlika, który służył tam w carskiej armii i około 1923 roku przyjechała z nim do Polski. Mam kilka listów od jej siostry i numer partyjny i adres zamieszkania jej kuzyna Iosifa Szlubera. Przyda się do czegoś?
Iosif Karłovicz Szluber WKP (b) nr 73658, (lub 79658) adres w 1926 roku Dierptskij Pereułok IIa kw. 26.
Znam rosyjski w stopniu umożliwiającym czytanie ze zrozumieniem, ale nie mam rosyjskiej klawiatury, to utrudnia pisanie. Pozdrawiam.
|
Тема: Forum po polsku 20.09.2016, 19:54
Witam! czy ktoś mi podpowie jak można zdobyć archiwalny akt urodzenia (scan, kopia) mojej babci Felicji (inne imię Pola) Pawro urodzonej w Sankt Petersburgu w 1894 roku? Znam imiona rodziców i datę urodzenia oraz wyznanie (rzymsko-katolickie). Chciałabym dotrzeć do panieńskiego nazwiska mojej prababki. Pozdrawiam
|
|
|