| theharrowСоздайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения theharrow (5)Тема: МИРГОРОДСКИЙ ПОЛК (1648-1782) 15.09.2016, 4:03
Кто может дать номера описей и дел ЦГИАК по присяжным списками и ревизиям (компутам) полка? Собственно где хранится вышепривиденная Присяга 1676?
|
Тема: Украинские казацкие полки в войне 1812 г. 15.06.2016, 19:22
ФОРМУЛЯРНОЙ СПИСОКЪ ВЪНОВЪФОРМИРОВАННАГО ПОЛТАВСКОГО 3-Го КОННАГО КОЗАЧЬЕГО ПОЛКА НИЖНИМЪ ЧИНАМЪ СЕНТЯБРЯ 1-ГО ДНЯ 1813-ГО ГОДА Но здесь только фамилии Присутсвует: Власенко Далее инфа на украиском: З території Миргородського повіту були сформований 3-й конний козачий полк. Місце формування м.Комишня Миргородського повіта. Сформований в 1812 р, розформований в 1816 році. Полкові командири. Майор А.И. Кулябка, позніше штабс-капитан Овернъ, потім майор князь А.Я. Лобанов-Ростовский. Крім козаків миргородського уїзду (563 ч.), до нього були примислені козаки лубенського уїзду в числі 637 чол. Населені пункти Миргородського повіту: місто Миргород, містечка Багачка, Баранівка, Комишня, Хомутец , Шишаки, Яреськи, села Березова Лука, Гремяча, Зубовка, Зуєвці, Кибинці, Матяшівка, Обухівка, Остапівка, Панасівка, Перевоз, Петровці, Попівка, Портянки, Решетиловочка, Савинці, Сакалівка, Середняки, Сорочинці, Устивиця, Федунка, Хвальки, Черевки, Ярмаковщина. Населенні пункти Лубенского повіту: місто Лубни, села Александрівка, Березоточа, Биєвці, Булатець, Вовчик, Воронинці, Вязовок, Гонці, Горобії, Губське, Денисівка, Духове, Єнковці, Єрковці, Загребелля, Заріг, Засулля, Золотухи, Іржавець, Ісковці, Калайдинці, Карпилівка, Клепачі, Кононівка, Круподеринці, Крутий Берег, Лазірки, Литвяки, Луком’я, Луки, Мацковцы, Новаки, Овсюки, Онишки, Оржиця, Остапівка, Перервинці, Плехів, Пулинці, Пятигорці, Савинці, Селецьке, Тарандинці, Тишки, Халепці, Хитці, Хорошки, Черевки, Чудновці, Шершнівка, Яблуневе. Участь в походах і справах проти ворога. 1812 р кінці вересня полк виступив через Орел на Калугу, а 17 жовтня направлений з Калуги в Юхнов до складу летючого загону генерал-ад'ютанта графа А.П. Ожаровского. 2 і 5 листопада полк взяв участь у боях під Красним, а 6 листопада був відряджений в головну квартиру 1-й Західної армії для конвоювання полонених. 19 листопада полк поступив під начальство генерал-лейтенанта М.М. Бороздіна 1-го, перебуваючи на території Могильовської губ., Конвоював полонених, містив летючу пошту і супроводжував транспорти, які слідували в діючу армію. 1813-1814 рр. 5 лютого 1813 р полку наказано виступити з Оршанського повіту Могильовської губ. і слідувати в герцогство Варшавське, в м Плоцьк, потім він спрямований до складу корпусу генерал-лейтенанта С.Л. Радт, блокував фортецю Замостя. Після здачі фортеці, 10 листопада 1813 р конвоював полонених, а 4 вересні 1814 р відряджений до складу 6-го корпусу генерал-лейтенанта А.П. Єрмолова.
|
Тема: Сокологорские 12.04.2016, 3:54
Здравствуйте! Сокологорская Мелания была учительницей в Головковском училище (Полтавская губерния, Миргородский уезд, моя малая родина по маме) (в ГАПО архив Ф.610 опись 2) , более всего она закончила Полтавское Епархиальное училище. Я нашел оклады учителей - там она и еще Сокологорская Пелагея. Смотрите здесь в сметах - http://nipol.ucoz.ru/load/uezd..._uezd/85-1
|
Тема: МИРГОРОДСКИЙ ПОЛК (1648-1782) 25.03.2016, 6:04
Присяга 1676
Миргородский полк сотня Миргородская Сорочинская сотня сотня Шишаковскя сотня Уцтивицкая сотня Билоцерковская сотня Яресковская сотня Wстаповская сотня Голвянская сотня Wмелницкая сотня Кременчуцкая сотня Хоролская
Уважаемые, а списка по Яреськовской сотне у Вас нет! Буду очень благодарен!
|
|
|