GrayRamДолгожитель форума Vita sine libertate nihil  В Молдове ППЖ Сообщений: 12780 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 8539 | PavelJZ написал: [q] Акцентируем, что речь идет о глухой деревеньке в составе имения Дорошкевичи-Рухово[/q]
Это не те Прусы. Речь о селе и дворе Прусы Слуцкого уезда. У Е.Глинского хорошая статья есть 2021 г. "Фальсіфікацыі дакументаў аб дваранстве ў Слуцкім павеце Мінскай губерні ў канцы XVIII — першай палове XIX ст." Там и Василевские из Прус помянуты с их фальшивкой. Но иной. Еще более древней. Еще у него же есть работа 2023 г. "Земяне и бояре им. Прусы Слуцкого княжества в XVII и XVIII столетии": [q] Невялікі маёнтак Прусы, які складаўся з вёсак Прусы і Чапялі, а таксама зямянска-баярскіх засценкаў Радкава і Млыны (Мліны), яшчэ ў апошняй чвэрці XVI ст. быў перададзены князямі Алелъкавічаміў пажыццёвае трыманне аднаму з іх шляхціцаў - кліентаў. Падобную практыку працягнулі пераемнікі Алелькавічаў - князі Радзівілы. Толькі ў 1660-я гг. новы ўладальнік Слуцкага княства Багуслаў Радзівіл вярнуў фальварак пад непасрэднае кіраванне адміністрацыі латыфундыі...[/q]
Интересно, мне также было бы узнать от DmytroSW какой именно князь Ян Збаражский, продавший землю Василевскому в Прусах, и когда стал владельцем земель Слуцкого княжества? --- Сведения о моих предках размещены для восстановления истории семьи.
Мой дневник |