Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

д. СЕЛЫЩЕ Галицкй р-н.

← Назад    Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 6 * 7 8 Вперед →
Модераторы: РоманС, Asmodeika
bodnar
Начинающий

bodnar

На сайте с 2011 г.
Рейтинг: 9
Селищем було все ж таки село позначене на карті 1889 року як Седлиска. Знаходилось Селище біля Блюдник Галицького р-ну, було оточене зі всіх боків лісом. Для УПА цне те що треба. Мешканців депортували не всіх. Деякі залишились в Блюдниках і живуть в масиві що зветься Олеша. Від села нічого не залишилось. Там тепер поле. Залишилось лише кладовище в лісі. Детальніша інформація для роман777 на Вашій електронці
---
Боднар, Легін, Слободян, Цибух, Малаховський, Масляк, Баранецький, Сівецький, Зеленецький, Чемеринський, Грунтовський-Росінський, Йосифов (Юсифов), Пшик, Лотоцький, Павлоський, Вівчарик, Островський, Вахович, Гошуляк, Журавський
Vladimir Stadnichuk
MH: U5a2b. PH: I-FT220052

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 1386

bodnar написал:
[q]
Селищем було все ж таки село позначене на карті 1889 року як Седлиска
[/q]

Оце?

Прикрепленный файл: Седлиска.jpg
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда)
bodnar
Начинающий

bodnar

На сайте с 2011 г.
Саме так.
До речі сьогодні дізнався, що в церковного комітету с.Блюдники збереглися старі метричні книги. Мені пообіцяли повідомити крайні дати книг та особу з якою контактувати з приводу ознайомлення з ними.
---
Боднар, Легін, Слободян, Цибух, Малаховський, Масляк, Баранецький, Сівецький, Зеленецький, Чемеринський, Грунтовський-Росінський, Йосифов (Юсифов), Пшик, Лотоцький, Павлоський, Вівчарик, Островський, Вахович, Гошуляк, Журавський
roman777
Начинающий

roman777

г. Ив-франковск Украина, Санкт-Питрбург
На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 2

bodnar написал:
[q]
Селищем було все ж таки село позначене на карті 1889 року як Седлиска.
Так.Але в шематизмах за 1890р.Пише СЕЛИЩЕ.І (дослівно)...1805.называеся уже Селище прилуч. до Темеровець.(це про церкву, і метричні книги мають бути в Темерівцях)
Через 3міс. перевірю як в БЛЮДНИКАХ так і в Темерівцях.
bodnar написал:
[q]
Мешканців депортували не всіх
[/q]

bodnar написал:
[q]
Мешканців депортували не всіх
[/q]

Депортували ВСІХ злишили якщо не помиляюсь 3х перестарілих без сімей.
У мене є список переселених.(із архіву)105сімей.

bodnar написал:
[q]
Деякі залишились в Блюдниках і живуть в масиві що зветься Олеша.
[/q]

Там живе і дід моєї дружини,вони просто повернулись із Далекого Сходу а хто із Херсонської обл..
bodnar написал:
[q]
Детальніша інформація для роман777 на Вашій електронці
[/q]

Перешліть ще раз нічого немає - 12red1fred@gmail.com ДЯКУЮ.

ЩО В МЕНЕ Є БІЛЬШЕ ІЗ ІНФОРМАЦІЇ, Я ОБОВЯЗКОВО НАПИШУ ПІЗНІШЕ.
---
ищу д. СЭЛЫЩЭ Галичского р-на .или Siedliska(пол.)Станиславовъского пов.
см.частичную историю в теме с.СЕЛИЩЕ ГАЛИЧСКОГО Р-НА. в разделе
УКРАИНА (условно запад) СТАНИЦА -8.
roman777
Начинающий

roman777

На сайте с 2012 г.

bodnar написал:
[q]
Селищем було все ж таки село позначене на карті 1889 року як Седлиска
[/q]

Я припускаю що простто колись хтось хто писав документи просто ПОМИЛИВСЯ.
Бо Siedliska аж ніяк не СЕЛИЩЕ. Так і іде двійна назва,польська і українська.
І думай тепер яка назва правильніша...
---
bodnar
Начинающий

bodnar

На сайте с 2011 г.
Те що я Вам Романе писав на особисту скриньку було зайвим. Я ж включився в обговорення недавно. Після Вашого передостаннього повідомлення - перечитав тему з початку і побачив що Вам багато з того що писав я вже писали інші. Тай дорогу в рідне Селище Ви знаєте добре (дід жінчин поряд живе).
Писав ще я Вам, що архів дасть Бог не згорить, а от люди не вічні. То ж краще б випитали в жінчиного діда побільше інформації, та й в інших старожилів. А в архів ще встигнете. Це я Вам з власного досвіду пишу, бо за останній рік не встиг зустрітись з двома і на жаль за життя вже не зустрінусь sad.gif
Тепер щодо Ваших сумнівів про те що на Вашу думку Селище аж ніяк не Сиедлиска. В читальному залі Ів-Франківського архіву на книжковій полиці лежить довідник ъЙозефінська і Францисканська метрики - перші земельні кадастри галичиниъ. Його замовляти не треба, просто підходите до полиці і берете. Там в алфавітному списку подано всі населені пункти, які існували станом на кінець 1700-х початок 1800-х років. По Вашому селу написано чорним по білому ъСелище (Сиедлиска) с, г Дорогів, д. Блюдники, ц. Стрий, з 1811 р. ц. Станіславів Й - ХВИ-275, Ф - ВІ-4ъ Крім Вашого Селища там ще Селищ 5-6 є, в основному на території Львівщини і сучасної Польщі і всі вони вказані в дужках як Сиедлиска. На жаль в мене розрядився фотоапарат і я не зміг відзняти цю сторінку, але відзняв передмову до цього довідника яку скину Вам на Вашу пошту. Якщо ваша ласка скиньте мені список депортованих, бо в мене по Блюдниках і околицях є свої питання (прабабки рідний брат, який був постерунковим у Блюдниках після приходу совітів зник безвісти).
Не знаю чому але в мене всі слова набрані латинськими на сторінці форуму видає кирилицею тому майте на увазі що мої Седлиська всі написані по латині саме так як Ви пишете.
---
roman777
Начинающий

roman777

На сайте с 2012 г.

bodnar написал:
[q]
Блюдниках і околицях є свої питання (прабабки рідний брат, який був постерунковим у Блюдниках після приходу совітів зник безвісти).
[/q]

Напишіть його фамілію,може мій дід щось чув за нього,адже він 1922р.н.
---
roman777
Начинающий

roman777

На сайте с 2012 г.

bodnar написал:
[q]
. По Вашому селу написано чорним по білому ъСелище (Сиедлиска)
[/q]

bodnar написал:
[q]
Тепер щодо Ваших сумнівів про те що на Вашу думку Селище аж ніяк не Сиедлиска. В читальному залі Ів-Франківського архіву на книжковій полиці лежить довідник ъЙозефінська і Францисканська метрики
[/q]

Даний довідник до рук не брав,не встиг(але знаю про нього).
Щодо назви села це вже нетак важливо,адже рік назад я із архіву повернувся з повним -"0"Тай знаю ,що треба шукати двійну назву(укр.і поль.).А зараз у мене досить багато інформації,але це все до1800р.і то із шематизмів.Хочеться більше...
Це все дякуючи учасникам форуму.
---
sashasan
Новичок

На сайте с 2012 г.
подскажите пожалуста специалисты на справке из архива о рождении человека стоит номер М-02/01-20
как расшифровывается эта надпись
спасибо
bodnar
Начинающий

bodnar

На сайте с 2011 г.
На днях побував у Блюдниках, зустрівся з місцевим парохом - о.Михайлом. Ментрична книга про яку мені раніше розповідав товариш і про яку я писав тут 01 серпня, виявилася ъСписом парохіянъ, тобто подомовим реєстром парохіян с.Блюдники. На реєстрі не вказано дат його заповнення, але в мене склалось враження, що почали його вести в 20-х роках минулого століття. Парох повідомив, що сучасна церква збудована в 1927 році, тож думаю тоді і завели цей реєстр. Кожному дому в селі відведена окрема сторінка реєстру на якій зазначено номер дому, всласника дому, а потім йдуть три колонки. В першій перелічені всі мешканці дому з зазначеннями дат народжень, в наступній вказані дати одружень. І в останній - дати смерті. Реєстр вівся не на певну дату, а по мірі настання подій. Оскільки мій інтерес до Блюдник сягає більш ранніх періодів, то реєстр проглянув побіжно. Будинків в селі було за 200, найдавніша дата народження яку запамятав - 1890 р., найпізніша дата смерті - 1947р., найчастіше згадуване прізвище в реєстрі - Свистельницький.
---
← Назад    Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 6 * 7 8 Вперед →
Модераторы: РоманС, Asmodeika
Вверх ⇈